Vi er stolte af, at Urban Green er nomineret til SDG Tech Awards Denmark 2020 d. 24. april.
Vores koncept bidrager til en bæredygtig udvikling. Byggros forhandler Urban Green.
Vi er stolte af, at Urban Green er nomineret til SDG Tech Awards Denmark 2020 d. 24. april.
Vores koncept bidrager til en bæredygtig udvikling. Byggros forhandler Urban Green.
Nu har du mulighed for at besøge vellugtende gulaks, almindelig kongepen og håret høgeurt. Urban Green har netop udplantet tre prøveparceller med vores eng-, overdrev- og strandeng-biotop.
Parcellerne er placeret ved Buus Anlægsgartner i Brabrand ved Aarhus. Ønsker du et besøg så kontakt Dorte Nissen på dorte@urbangreen.dk
Eleverne på Langelinieskolen på Østerbro i København har fået jord under neglene og plantevækst på skemaet. Skolen har fået forskønnet sin have med en grøn væg og mini-biotop i forbindelse med projekt ’Krible Krable’.
Læs mere om projektet her: hfb.dk
I dag er anden og sidste halvdel af Krible Krable sendt afsted til 51 institutioner fordelt over hele landet. Planterne er fra overdrevsbiotopen og modtagere får de 10 arter, der er beskrevet i databladet. Planterne er sunde og fine, og hver plante er håndpakket med nænsomhed. Vi ser frem til at planterne bringer naturlig leg og læring til børnenes hverdag.
Læs mere om Krible Krable minibiotopen HER.
Kunstmuseet ARoS nyeste udstilling Triennial – The Garden, hvor Urban Green har leveret vilde planter til tre af værkerne er netop åbnet. Udstillingen er blevet rigtig flot modtaget af den danske presse hvor flere store medier har givet den 5 stjerner. Blandt fremhæver den lokale Århus Stiftstidende Meg Websters værk med følgende ord: 'Særligt iøjnefaldende er Meg Websters 'Solar Grow Room", der, som en spejling af Flora Danica på Niveau 5, består af plantekasser fyldt med vækster fra den danske natur'. Det er Urban Greens direktør og partner Dorte K. Rhode Nissen, der er ansvarlig for beplantning og vedligeholdelse af værket. Vi er stolte af den flotte modtagelse!
***** Jyllands Posten
***** Århus Stiftstidende
***** Fyens Stiftstidende
***** Børsen
Værkerne kan opleves på ARoS frem til den 10. september 2017.
Så er der igen vild natur på vej til stenbroen. Det vilde bed på Blegdamsvej i Købehavn, er ved at blive genetableret med 20 plantearter fra Urban Green. Håber det bliver lige så flot som i 2014, hvor der ret hurtigt kunne identificeres mere end 60 forskellige vilde, danske plantearter og masser af bestøvende insekter.
Læs mere om projektet her: urbangreen.dk/projekter/blegdamsvej
Vi er stolte af at skulle levere vilde, danske planter til tre kunstværker på ARoS kunstudstilling Triennial - The Garden, som åbner 8. April 2017. Det drejer sig om to kunstværker af Meg Webster, Solar Grow Room og Concave Room for Bees. Det tredje kunstværk er Rirkrit Tiravania af kunstnerne Nikolaus Hirsch og Michael Müller, et hus med masser af krydderurter herunder vilde, danske krydderurter fra Urban Green.
Læs mere om udstillingen på ARoS hjemmeside: aros.dk
Sidste års store succes med Krible Krable minibiotoper fortsætter. Urban Green skal i år levere planter til 102 daginstitutioner over hele landet. Her får børnene glæde af vilde blomstrende danske planter, som tiltrækker masser af bestøvende insekter som bier, humlebier, sommerfugle og svirrefluer. De skaber biodiversitet i institutionerne og giver børnene oplevelser, og lærer dem om insekter og planter.
Læs mere om Krible Krable minibiotopen HER.
(Foto: Allan Trolle)
De 47 institutioner der i løbet af sommeren fik udplantet Krible Krable mini-biotoperne har netop evalueret hvordan første sæson er gået og feedbacken er meget positiv. En af respondenterne skriver ’Det er sjovt at se hvordan naturen udvikler sig og se hvilke dyr der flytter ind hvor – nogen foretrækker små planter, andre farver osv. Det skaber værdi for os at vi kan involverende børnene i projektet og det stopper jo ikke, for efter vinteren flytter dyrene jo ind igen!”. En anden er imponeret over planterne ”Biotoperne er hurtigt voksende og børnene bruger dem til at lede efter smådyr – og kræver ingen pasning!”. Til sidst beskriver én: ”Det gør børnene opmærksom på at passe på naturen og giver grobund for læringsmiljøer”.
Et nyt projekt fra Københavns Universitets Natur- og Biovidenskabelige Fakultet har kortlagt i hvilken grad Biotophaverne på Nørre Campus har påvirket biodiversiteten på området. Undersøgelsen er lavet ved at indsamle bestøvere og svirrefluer i biotopbedene og på to kontrolområder, det omkringliggende græs samt en veletableret eng og skov ude ved Gentofte Sø, og sammenligne resultaterne. Konklusionen er at Urban Green biotoperne i Universitetsparken forøger antallet af individer 4,6 gange og antallet af arter 2,4 gange. Derudover vurderes det at Urban Green biotoperne vil få 50,9 % af den rigdom i individer og 150 % af den rigdom i arter, som en bynær lokalitet med et lignende miljø ville have.
Vild Campus inviterede i weekenden den 4.-5. juni til verdens første Insektival i Biotophaverne på Nørre Campus. Her kunne de flere hundrede deltagere bygge et insekthotel, deltage i myrejagt og de modigste gæster kunne smage på melorme og græshopper marineret med lime, chili og eddike. Sytten studerende og ansatte fra Københavns Universitet, heriblandt Professor Henrik Enghoff, stod klar med biller, lupper, net og særlig flotte insekter fra samlingen på Statens Naturhistoriske Museum til fremvisning.
Se flere billeder på Vild Campus’ hjemmeside: science.ku.dk/vildcampus
I maj 2016 blev der på landsplan etableret 950 kvadratmeter insekttillokkende Krible Krable mini-biotoper i 47 udvalgte daginstitutioner. Urban Green har leveret i alt 18.000 planter til mini-biotoperne som består af 20 specielt udvalgte planter, der har en særlig god evne til at tiltrække spændende insekter til institutionernes udeområder og gøre det nemmere for børnene at iagttage og undersøge mylderet af smådyrene lige uden for institutionens dør. Krible Krable universet er udviklet i samarbejde mellem Naturvejlederforeningen og DR Ramasjang og støttes af Nordea-fonden.
Læs mere på kriblekrable.nu
Fagbladet ’Grønt Miljø’ har bragt en artikel om Urban Green overdrevsbed på Blegdamsvej i København. I artiklen beretter Københavns Kommune og deres erfaringer med den vilde natur, blandt andet øget biodiversitet lavere drift og positive reaktioner fra byens borgere.
Læs hele artiklen her: grontmiljo.dk
Dansk Landskabspris 2015 går til Novo Nordisk Naturpark. UrbanGreen har leveret planterne til parken der er udformet af SLA. Dansk Landskabspris uddeles af Park- og Naturforvalterne, Danske Arkitektvirksomheder og Danske Landskabsarkitekter.
I motivationen fremhæver juryen parkens
fremsynede tilgang til bæredygtighed og det grundige arbejde med biotoper, vandhåndtering, sundhed og virksomhedens profil.
Læs mere om prisen her: landskabsarkitekter.dk og pressport.com
UrbanGreen er sammen med teamet bag Novo Nordisk Naturpark nomineret til Dansk Landskabspris 2015. Prisen uddeles af Park- og Naturforvalterne, Danske Arkitektvirksomheder og Danske Landskabsarkitekter. Vinderen findes mandag d. 25. januar ved en prisoverrækkelse i Folketingets Fællessal.
Læs mere her: www.landskabsarkitekter.dk
En netop offentliggjort rapport udarbejdet af forskere fra det Nationale Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet, og Naturhistorisk Museum, konkluderer at Urban Greens biotoper øger naturens mangfoldighed i byrummet ved at erstatte artsfattige græsplæner med artsrige blomsterenge der lokker en mangfoldighed af spændende insekter til. På baggrund af undersøgelserne fastslår rapporten, at byernes natur kan mere, end man skulle tro. Selv bede med begrænset udstrækning vil tiltrække forskellige bestøvende arter vilde bier og svirrefluer, herunder også flere sjældne arter.
Læs hele rapporten her: au.dk
På URBANGREEN®-overdrevet i Bagsværd er der dukket en dejlig bi-overraskelse op, nemlig den meget smukke humlebi, klokkehumlen, som i de seneste årtier er gået meget tilbage, fordi der er blevet færre klokkeblomster i den danske natur. Mens mange andre humlebier er meget bredspektrede og samler pollen fra mange forskellige blomsterplanter, er klokkehumlen meget kræsen: Den vil kun samle pollen på klokkeblomster. I URBANGREEN®s overdrevsbede er der masser af klokkeblomster, og en klokkehumle har åbenbart fundet området tilstrækkeligt attraktivt til at slå sig ned.
”Novo Nordisk har fået en park, der er nybrud i havekunsten. Den handler ikke længere kun om æstetik og mennesker, men også om klima og dyr" Parken har fået 4 ud af 5 hjerter i Politiken. UrbanGreen har leveret mere end 80 vilde, danske planter i biotoper.
Læs hele anmeldelsen her: politiken.dk/kultur/arkitektur/ECE2853866/novo-nordisks-nyanlagte-park-er-et-nybrud-i-havekunsten/
(Fotokredit: SLA)
I anledningen af åbningen af Biotophaverne på Nørre Campus, har lokalavisen på Østerbro bragt en flot forside med et billede fra dagen og skrevet en lille guide til de vilde planter og der nu kan opleves i byens nye naturrum.
Den 4. september 2015 kl. 14.30-15.30 holder Nørre Campus på Københavns Universitet åbningsreception på deres nye biotophaver med vilde planter fra URBANGREEN®.
Til receptionen er der oplæg fra blandet andre Dekan John Renner Hansen, KU SCIENCE og du kan også møde de frivillige blomster-ambassadører og se film fra de bedste naturperler på Sjælland.
Læs mere om arrangementet her: www.science.ku.dk/vildcampus/Reception
Som et led i forskningsdelen af URBANGREEN® kortlægges biodiversiteten i bedene. I den forbindelse har direktøren Dorte Rhode Nissen været i marken og samlet insekter i URBANGREEN®s overdrevsbed på Blegdamsvej i København.
Der er kommet mere vild natur i byen, efter at Københavns Universitet den 10. juni, afholdte en stor plantedag hvor de omlagde 600 kvadratmeter plænegræs til vilde blomsterbede. Omkring 100 frivillige brugte deres eftermiddag på at sætte planter i jorden, som skal give byens borgere og besøgende mulighed for at lære planterne at kende midt på Nørrebro. Her er nemlig anlagt fire små naturrum med hver deres karakteristiske planter fra henholdsvis overdrev, eng, skov og strand.
Læs mere og se flere billeder fra dagen her: science.ku.dk/vildcampus
Ved en ceremoni i København kårede URBIA, URban Biodiversity in Action, URBANGREEN® som vinderen af den nystiftede URBIA-pris i kategorien grøn innovation. Prisen går til de bedste eksempler på bynatur i Danmark. Ved prisoverrækkelsen lagde dommerkomitéen specielt vægt på URBANGREENS® videnskabeligt underbyggede biologiske koncept.
Læs mere om prisen og vinderne her: urbia.me/projects-winners2015
URBIA, URban Biodiversity in Action, har nomineret URBANGREEN®, til den nystiftede URBIA-pris i kategorien ’Grøn Innovation’. Formålet er at sætte fokus på urban biodiversitet ved at uddele en pris til de bedste eksempler på bynatur i Danmark og dermed skabe øget bevidsthed blandt danskerne om vigtigheden af at gøre byerne grønnere og beskytte biodiversiteten - den biologiske mangfoldighed.
Prisuddelingen finder sted tirsdag den 9. juni kl. 17-20 i Dome of Visions, København. Læs mere på: urbia.me
Naturen rykker tættere på dig. Tør du få jord under neglene, og kan du gribe om en graveske? Så har du alle kompetencerne til at deltage, når vi tager første spadestik til at gøre Nørre Campus vildere. Det er både nemt, børnevenligt og socialt.
Læs mere og tilmeld dig på science.ku.dk/vildcampus
URBANGREEN® er del af et formidlingsprojekt på Københavns Universitet hvor anlæggelse af biotophaver med URBANGREEN® skal formidle den danske natur. Haverne skal inspirere til en større interesse og forståelse af biodiversitet og vækker brugernes interesse for at komme ud og opleve Danmarks natur. Samtidig vil haverne være med til at understøtte den undervisning og forskning der foregår omkring biodiversitet på Nørre Campus samt en identitet udadtil.
URBANGREEN® modtog 17. december 2014 Scandinavian Green Roof Award som en del af teamet bag Novo Nordisk Naturpark. Landskabet er designet af SLA og de vilde planter leveret af Byggros. URBANGREEN® har bidraget med de innovative biotoper, som er benyttet i det grønne tag og er en del af det bæredygtige landskab. Ifølge prismotiveringen er det netop Novo Nordisk Naturparks sammensmeltning af grønt naturlandskab og nytænkende grønt tag, der gør, at projektet modtager prisen.
Læs pressemedelelsen her: arkitektforeningen.dk
Rethink Urban Habitats handler om at gentænke byen som levested. Byen skal ikke bare være levested for mennesker, den skal også være det for alle andre fantastiske arter. Naturhistorisk Museum Aarhus har sat sig i spidsen for projektet Rethink Urban Habitats i Aarhus, der netop har fået sin første 2017-projektbevilling. Urban Green glæder sig over at være en del af dette projekt, som skal gøre Aarhus til en by, der er vild med vilje!
URBANGREEN® takker for endnu et godt møde med vores advisory board på gartneriet med deltagelse fra Dorthe Rømø, Stephen Willacy og Heidi Hjort Thuesen. Alle biotoper blev inspiceret med stor interesse og humøret var højt!
URBANGREEN® er blandt Danmarks 15 mest innovative iværksættere. Årets nationale afdeling af Creative Business Cup er nu afsluttet og URBANGREEN® fik en flot placering blandt de 15 bedste kreative iværksættere. URBANGREEN® modtager desuden en særpris af Creative Business Cup for Innovativ Kulturledelse.
Dansk Arkitektur Center har nomineret URBANGREEN®, som en ud af få udvalgte kreative virksomheder, i den danske Creative Business Cup. Nomineringen begrundes blandt andet i den unikke ide og samarbejde bag URBANGREEN® konceptet. Vi takker naturligvis for den fine indstilling.
Udplantningen af de første biotoper ved Novo Nordisks nye hovedsæde er i gang. Landskabet omkring bygningerne dækkes af naturlige biotoper udviklet af URBANGREEN®.
Realdania har valgt at støtte URBANGREEN® til monitorering, dokumentering og certificering af vores koncept med danske biotoper og vilde plantearter. Arbejdet er påbegyndt og vil løbe frem til 2015.
Novo Nordisks nye hovedsæde i Bagsværd bliver dækket af et grønt, bæredygtigt landskab, der laves i samarbejde med URBANGREEN®.